Scudamore’s Super Stakes

Scudamore’s Super Stakes är en ny slot från NetEnt. Den släpptes 2019 och kan liknas vid en blandning av spelautomat och hästkapplöpning. Namnet är taget från Peter Scudamore, en känd före detta jockey inom galopptävlingar. Det är en slot med gott om innovativa funktioner och spelunderhållning till max.

Spelets uppbyggnad

Scudamore’s Super Stakes har en vanlig speluppbyggnad med sina tre rader och fem hjul. Vinstlinjerna är fasta och 20 till antalet, men i bonusfunktionen Peter’s Classic Cup får du en extra rad och vinstlinjerna blir 32 stycken. Spelautomaten har en hög volatilitet och en RTP på 96,99 procent, stora vinster väntar den tålmodiga med andra ord. Satsa mellan 1 krona och 1 000 kronor per snurr.

Tema och symboler

Temat är som sagt hästkapplöpning, galopp rättare sagt, och det är ett spännande tema som NetEnt använt. Symbolerna består av galopphästar, spelkortsvalörer, Peter Scudamore i egen hög person och självklart även en prispokal. Bakgrundsmusiken höjer spänningen och grafiken är på topp, vilket är någonting som NetEnt är kända för. Vi hade ingen aning om att hästkapplöpningar och slots kunde blandas till något så fantastiskt som Scudamore’s Super Stakes.

Bonusfunktioner

Spelautomaten har en del bonusfunktioner. Till exempel finns ett Bet Slip där du kan göra en sidosatsning om hur många gånger en viss symbol kommer att komma upp på hjulen. Det ger dig chansen att vinna lite extra helt enkelt. Wild-symbolen ersätter andra symboler, förutom scattern, och sloten har också en slumpmässig wild-funktion där 2 till 5 symboler förvandlas till wilds och ger gott om vinstmöjligheter.

Den största bonusfunktionen är dock Peter’s Classic Cup, spelets free spins-läge. Tre scatters aktiverar läget och du får inget bestämt antal free spins. Istället ska du satsa på en av de fyra hästsymbolerna och gratisspelet pågår tills en av hästarna har kommit i mål. När de är med i en vinnande kombination flyttas de ett steg framåt. Det är en fantastiskt innovativ funktion som NetEnt använder sig av.