Russian Car Driver

Russian Car Driver var ett helt fantastiskt spel. Istället för att ge sig ut på vägarna i något modernt vrålåk med ett par hundra hästkrafter klev jag här in i vad jag tror är en rysk Lada. En pålitlig allt-i-allo-bil som inte räds några underlag eller terräng. Spelmusiken är också enastående. Vad mer kan man begära än att köra som en rysk redneck till tonerna av rysk techno-pop?

Jag provade att köra rally i denna charmiga farkost och jag kan inte påstå att jag tyckte att det var ett lättkört spel. Men bilens kaross tycktes inte rädas några som helst hinder utan kämpade tappert på utan att gnälla. Den tog emot stryk som en stridsvagn och blev den skitig var det bara att köra ned i en å så var det fixat.

När jag kände att jag var mogen för det ställde jag även upp i ett race. Och det gick ganska väntat, jag kom dundersist. Ilskan över min bottenplacering tog jag ut på några hjortar och björnar som borde ha vetat bättre än att befinna sig i närheten.

Besviken över min placering men nöjd efter att ha hämnats på det ryska djurlivet provade jag att öva att parkera. Jag tyckte det påminde mycket om klipp från TV-programmet, Sveriges värsta bilförare. Att ta sig igenom de snitslade banorna utan att nudda de förrädiska plastkonerna var allt annat än enkelt. Efter många svordomar gav jag till slut upp men det gick så pass dåligt att jag inte vill berätta vid vilken nivå jag kastade in handduken.

Trots att spelet heter Russian Car Driver så läggs det till HD i titeln när väl spelets fönster öppnas. Jag vet inte riktigt om jag skulle kalla grafiken för högupplöst utan det påminde mer om ett bilspel i Minecraft-anda. Dock var detta spel ett himla roligt tidsfördriv men svårtstyrt. Kanske går det lättare efter några shots vodka?