Harry the Hamster

Huvudkaraktären i detta spel är en liten hamster som heter Harry. Ditt uppdrag är att hjälpa Harry att bygga tunnlar så att han på ett säkert sätt kan ta sig hem utan att fångas av en hungrig katt som lurar.

För att vara Harry behjälplig drar du delar av tunnlar med muspekaren för att leda Harry till utgången och undvika kattens matskål. När förberedelsetiden är slut börjar Harry följa tunneln du har byggt men du har fortfarande chans att modifiera tunnelbygget på delar som Harry ännu inte har hunnit till. Om du är tillräckligt snabb vill säga.

Det finns chans att tjäna extra poäng i spelet genom att vara snabb och klicka på nyckeln som släpper Harry lös tidigt. Om du är en riktig våghals och vill ha en större utmaning kan du klicka på nyckeln innan du ens har hunnit hjälpa Harry att montera ihop en färdig tunnel.

Du kan också erhålla extra poäng genom att använda fler tunneldelar men skulle det hända att du inte lyckas med att hjälpa Harry under aktuell runda får du ett nytt försök. Dock kostar alla nya försök en del av dina insamlade poäng så för att samla ihop riktigt mycket poäng gäller det att vara så felfri som möjligt.

I spelets senare nivåer finns det vissa tunneldelar som skickar iväg Harry på en luftfärd. För att den lilla hamstern inte ska komma till skada är det dock mycket viktigt att du fångar honom på vägen ned.

Med tanke på att spelet Harry the Hamster inte bara har fått en uppföljare utan två, så kan det nog vara ganska säkert att anta att spelet har fångat åtminstone lite intresse hos spelare. Även om jag kan tycka att spelet har en viss charm dröjer det inte länge innan jag vill strypa kattjäveln. Underhållningsvärdet urholkas tämligen snabbt måste jag säga och jag tror inte jag kommer ta en närmare titt på uppföljarna. Kika gärna efter andra liknande gratisspel.