Hanger

”Livet på en skör tråd” är verkligen en realistisk beskrivning av detta spel. I Hanger kontrollerar du en liten karaktär vars mål är att svinga sig så långt som möjligt genom världen med hjälp av ett rep. Du kastar repet mot banans tak för att sedan svinga sig framåt.

Världen är byggd som en tunnel med både golv och tak. Karaktären får inte nudda varken golvet eller taket för då trillar den ner. Under spelets gång stöter du på guldpengar som du kan samla ihop för att kunna låsa upp nya karaktärer och hinder som du måste undvika för att inte krocka.

Har du vad som krävs?

Hanger går ut på att ta sig så långt som möjligt utan att falla till marken. Det hela bygger på din reaktionsförmåga och din träffsäkerhet, då du måste kasta repet så att det fastnar i taket och göra detta illa kvickt för, tro det eller ej, det går bara snabbare och snabbare.

Hinder förekommer också under spelets gång. Dessa dyker upp medan du koncentrerar dig på att svinga dig framåt, så det gäller att ha tungan rätt i mun. Mynten du samlar på dig används för att låsa upp nya karaktärer. Ett exempel på en karaktär du kan låsa upp är en stuntman med hjälm.

Så funkar det

När du svingar dig framåt i full fart kan det ibland hända att det går lite för fort och att du tappar greppet. Oroa dig inte, du har faktiskt fler än en chans om det skulle vara så att du trillar till marken eller åker in i en vägg för fort.

Din karaktär går nämligen sönder lite i taget för varje gång du trillar tillräckligt fort. Endast när det inte finns något kvar av din karaktär är spelet över. Skulle det vara så att du träffar ett taggigt hinder så går karaktären sönder på en gång, du förlorar spelet och måste börja om från början.